Ircyk: zadanie dla wybitnych

Znaleźć funkcje f i g takie, że h=f o g ( czyli h(x)=f(g(x)) ) jeżeli:
h(x)=(x
2+2x+1)/(x
2+2x-1)
11 lis 12:04
Mycha: g(x)=x
2+2x+1
f(x)=x/(x-2)
moze byc

11 lis 12:13
Ircyk: yyy... Cie pieruna.... a ja siedziałem i rwałem włosy nad tym zadaniem

!
11 lis 12:53
Mycha:
11 lis 13:38
b.: zawsze można wziąć f(x)=x, g(x)=h(x), choć zapewne nie o to chodziło
11 lis 16:30
Mycha: mozna tez wziac np
g(x)=x2+2x
f(x)=(x+1)/(x-1)
11 lis 20:02
Ircyk: rozpieszczasz mnie

a może podrywasz ;>
dzieki
12 lis 12:33
Mycha:
12 lis 12:35
Mycha: jeszcze mam kilka pomyslow w zanadrzu

pisac

12 lis 12:48
Ircyk: mam inne zadanko jeśli chcesz....
12 lis 13:58
Mycha: o ile bede umiala...
12 lis 15:25