matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
zad:
log
a
0,1=−1 Jak to obliczyć
a
−1
=0,1
1
a
−1
=
10
czyli a to 10
25 sie 17:12
Adamm:
a≠1, a>0 tak, a=10
25 sie 17:31
aszand:
a
−
1=0,1=1/10 1/10=10
−
1 a=10
26 sie 13:47