| 1 | ||
cos2x= | ||
| 2 |
| π | ||
cosx=cos | +2kπ | |
| 4 |
| π | ||
x= ± | +2kπ | |
| 4 |
| √2 | ||
cosx= −cos | ||
| 2 |
| π | ||
x= π− | +2kπ | |
| 4 |
| π | ||
lub x= π+ | +2kπ | |
| 4 |
| π | ||
cosx=cos | +2kπ | |
| 4 |
| √2 | ||
cosx=−cos | niżej | |
| 2 |
| √2 | ||
cosx= − | ||
| 2 |
| π | ||
cosx= −cos( | +2kπ) | |
| 4 |
| π | ||
x= π− | +2kπ | |
| 4 |
| π | ||
x= π+ | +2kπ | |
| 4 |
| π | ||
cosx= −cos( | +2kπ} ? | |
| 4 |
cosx = − cos (π/4) ⇔ cosx = (π − π/4)
x = π − π/4 + 2kπ
lub
x = −(π − π/4) + 2kπ
dzieki za rozpisanie
To czyli nie moge sobie tak zapisac bo wedlug Twoich rozwiazan
| 3 | ||
wychodzi ± | +2kπ | |
| 4 |
| 3 | 5 | |||
a cosinus jest ujemny w 2 i 3 cwiartce wiec powinno wyjsc x= | π+2kπ i x= | π+2kπ | ||
| 4 | 4 |
| π | 3 | |||
x = +/− | + 2kπ lub x = +/− | π + 2kπ | ||
| 4 | 4 |
| 3 | 5 | |||
bo − | π= | π | ||
| 4 | 4 |