2 | |
= 4sin2x | |
sin2x |
1 | ||
sin2(2x)= | ||
2 |
√2 | ||
sin(2x)= | ||
2 |
1 | ||
sin(2x)= sin | π+2kπ | |
4 |
π | ||
2x= | +2kπ | |
4 |
π | ||
x= | +kπ | |
8 |
3 | ||
x= | π+kπ | |
8 |
1 | ||
lub sin(2x)= − | ||
2 |
1 | ||
sin2x= sin π+ | π+2kπ | |
4 |
5 | ||
2x= | π+2kπ | |
4 |
5 | ||
x= | π+kπ | |
8 |
7 | ||
lub x= | π+kπ | |
16 |
√2 | 1 | |||
Powinno być "lub sin(2x) = − | " zamiast − | , ale dalej liczysz dobrze, więc to | ||
2 | 2 |
7 | ||
Ostatnia rodzina rozwiązań o ile dobrze liczę powinna wyjść | π + kπ | |
8 |
1 | ||
Poza tym zapis sin( | π + 2kπ) (nawiasy) byłby ładniejszy | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |