całka
mcqk: ∫ e3x/ e(2x) + 1 dx podstawienie t = e(2x) + 1 ? i co dalej?
22 sie 21:03
karty do gry : Podstaw t = ex.
22 sie 21:05
mcqk: i co z tymi wykładnikami?
22 sie 21:06
karty do gry : e3x = e2x * ex = (ex)2 * ex
22 sie 21:07
mcqk: czyli sa to po prostu t3 i t2?
22 sie 21:07
karty do gry : tak. Dostaniesz
22 sie 21:08
mcqk: znowu wpisałem t3 do licznika, nie mogę tego skojarzyć zawsze..
22 sie 21:10
mcqk: a przeciez t2 * t to jest t3 nie?
22 sie 21:12
karty do gry : dt = ex dx
22 sie 21:12
mcqk: a no tak.. ok
22 sie 21:16
mcqk: a no tak.. ok
22 sie 21:17
mcqk: i potem rozbija sie to i bedzie 1 − 1/ t2 + 1 ?
22 sie 21:18
karty do gry : tak
22 sie 21:18
mcqk: ok, dzięki
22 sie 21:19