całka
mcqk: ∫ e2x / pierwiastek czwartego stopnia z (1 + ex) dx, pomoże ktoś? podstawienie t = 1+ex?
22 sie 20:11
karty do gry : t= 4√1 + ex
22 sie 20:12
mcqk: to pochodna wtedy ile by wyniosła?
22 sie 20:14
karty do gry : ex = t4 − 1
ex dx = 4t3 dt
22 sie 20:15
kochanus_niepospolitus:
| | e2x | |
∫ |
| dx  |
| | 4√1+ex | |
22 sie 20:17
kochanus_niepospolitus:
tak wygląda ta całka?
22 sie 20:17
mcqk: tak
22 sie 20:18
kochanus_niepospolitus:
to podstawienie tak jak karty podaje:
ex = t4 − 1
ex dx = 4t3 dt
22 sie 20:18