matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ratunku zwykle przeliczenie jednostek
Google nie dziala:
10
−17
g
kg
=
10
−9
+2*10
−7
ym
3
m
3
Używając "y" mam na myśli symbol mikro. Wynik w kolejnych krokach można lekko zaokrąglać. Bardzo dziękuje za pomoc
22 sie 18:04
mat:
1
10
6
1
10
18
1 μ = 10
−6
m →
=
→
=
μ
m
μm
3
m
3
1g = 10
−3
kg
g
10
−3
*10
18
kg
10
15
kg
=
=
μm
3
m
3
m
3
22 sie 18:45