matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Kaasia:
oblicz: ctg30 * ctg40* ctg50= jak to obliczyć?
27 sty 13:23
stanislaw:
ctg30 * ctg40* ctg50= ctg30 *ctg(90 − 50) *ctg50 =
√
3
* tg50 *ctg50 =
√
3
* 1 =
√
3
27 sty 13:33