matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoc w wykonaniu działania.
iglax132112:
Witam, bardzo proszę o pomoc jak należy wykonać takie działanie, ponieważ nie potrafię sam do tego dojść.
https://zapodaj.net/56e96fafe9cca.png.html
Ma wyjść taki wynik:
https://zapodaj.net/5f8b47ba29a7f.png.html
21 sie 16:22
Jerzy:
√
m
mr
2
mr
= 2πr*
= 2π*
√
= 2π
√
√
Eqr
Eqr
Eq
21 sie 16:29