(−1−i)10 | ||
Oblicz moduł i argument głowny liczby z= | ||
(√3+i)16 |
5 | ||
(−1−i)10=25 * i , |z1|=√2 , φ1= | π | |
4 |
π | ||
(√3+i)16= 215*(√3+i) , |z2|=2 , φ2= | ||
6 |
(−1−i)10 | √3+1 | 1 | |||
=2−10* | = | * (√3+1) | |||
(√3+i)16 | 4 | 4096 |
√3 | i | |||
(√3+i)16=216( | + | )16=216(cos(8π/3)+isin(8π/3)) | ||
2 | 2 |
√2 | √2 | |||
(−1−i)10=(1+i)10=25( | + | i)10=25(cos(5π/2)+isin(5π/2)) | ||
2 | 2 |
1 | 1 | |||
z= | (cos(π/6)+isin(π/6))= | (√3+i) | ||
211 | 4096 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |