matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uklad równań różniczkowych
folk:
rozwiaz układ
dy
1
=1−
,
dx
z
dz
1
=1−
dx
y−x
21 sie 09:05
Mariusz:
Układ równań postaci
dy
=f
1
(x,y,z)
dx
dz
=f
2
(x,y,z)
dx
Zapisz go w postaci symetrycznej
dy
dz
=
=dx
f
1
(x,y,z)
f
2
(x,y,z)
i znajdź jego dwie niezależne całki pierwsze
21 sie 17:16