Mariusz:
Korzystamy z pisemnego pierwiastkowania i dzielenia
√1'82'25=135
1
82|23*3
69
1325|265*5
1325
0
√56'32'50'25=7505
49
732=145*5
725
750|1500*0
0
75025|15005*5
75025
0
√1'30'18'81=1141
1
30|21*1
21
918|224*4
896
2281|2281*1
2281
0
√1'02'42'12'81'71'56=1012034
1
02|20*0
0
242|201*1
201
4112|2022*2
4044
6881|20240*0
0
688171|202403*3
607209
8096256|2024064*4
8096256
0
1012034
1141
1013175
7505
1013175:135
945
681
675
675
675
0
| 7505*135 | | 7505*135 | |
| = |
| =1 |
| 1141+1012034 | | 7505*135 | |