1 | ||
y'+ | ctgxy=sin2xy−1 | |
2 |
1 | ||
y'= | z−0,5*z' | |
2 |
1 | 1 | ||
z−0,5+ | ctgxz0,5=sin2xz−0,5 | ||
2 | 2 |
−cosx | 1 | |||
z'= | C(x)+ | C'(x) | ||
sin2x | sinx |
1 | C(x) | −cosxC(x) | C'(x) | ||||
( | )−0,5*( | + | )+ | ||||
2 | sinx | sin2x | sinx |
1 | C(x) | C(x) | ||||
+ | ctgx( | )0,5=sin2x*( | )−0,5 | |||
2 | sinx | sinx |
1 | ||
∫ | dz=−∫ctgxdx | |
z |
1 | ||
z=c(x)* | ||
sinx |
1 | cosx | |||
z'=c'(x)* | −c(x)* | |||
sinx | sin2x |
1 | ||
c'(x)* | =2sin2x | |
sinx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |