matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
tech:
3=−2a+b 2=a+b
1
a=−
3
1
3=−2*(−
)+b |*3
3
9=−6*(−1)+3b 9=6+3b 3=3b/3 b=1 co złe robię ?
1
2=−
+b |*3
3
6=−1+3b 3b=7 | /3
7
b=
3
Tu dobrze wyszło.
7
Powinno wyjść b
tu i tu
3
19 sie 15:05
Adamm:
3=−2*(−1/3)+b 9=−2*(−1)+3b etc.
19 sie 15:18
tech:
czemu nie mnożymy przez tamto
19 sie 15:20
Adamm:
jak ty wyszedłeś z podstawówki...
19 sie 15:21
Mila:
1
3=−2*(−
)+b⇔
3
2
3=
+b teraz pomnóż
3
19 sie 19:15
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick