matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ss
Basia ;):
Czy mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze zrobiłam
:( Wyznacz r mając dane:
3
a1=
7
150
a99=
7
a99=a1 + 98r
150
3
=
+ 98r
7
7
150
3
−
=98r
7
7
147
=98r
7
21=98r / 98
21
i wychodzi
= r Czy dobrze to zrobiłam
Proszę o pomoc
98
27 sty 12:48
stanislaw:
po skróceniu będzie r =
3
14
i jest ok
27 sty 12:57
Basia ;):
Dziękuję
27 sty 12:58