udowodnij
maduro: Udowodnij, że 2+2 = 5
17 sie 18:06
kochanus_niepospolitus:
16 − 36 = 25 − 45
16 − 36 + 20,25 = 25 − 45 + 20,25
(4 − 4,5)2 = (5 − 4,5)2
4 − 4,5 = 5 − 4,5
4 = 5
2+2 = 5
wszystkie te pseudo dowody polegają na tej same zasadzie:
(x−a)2 = (y−a)2 ⇒ x−a = y−a ⇒ x = y
17 sie 18:28
Adamm: 2+2≠5
więc teza do wyrzucenia
17 sie 18:35
Jerzy:
Od czwartej linijki:
|4 − 4,5| = |5 − 4,5| ⇔ 0,5 = 0,5
17 sie 19:46
Jack:
Weźmy sobie grupę abelową w zbiorze liczb całkowitych z działaniem +
gdzie a + b = a+b+1.
wtedy
2+2 = 2+2+1 = 5
c.k.d.
17 sie 20:07
Adamm: Jack
masz tam trochę za dużo plusów, wiesz
17 sie 21:48
Jack: Te drugie plusy mialy buc w koleczkach : /
18 sie 08:47