wyznacz f(4) przy pomocy f"
Bebzol: Funkcja jest 2krotnie różniczkowalna oraz f(1)=f(2)=0
| 1 | |
f"(x) = |
| dla x∊ (0,oo) |
| x2 | |
wyznacz f(4)
I dalej mi sie nic nie zgadza, a obliczenie z f' do f metodą podobną do obliczania f' z f" jest
b skomplikowane, i nie widzę rozwiązania
![emotka](emots/1/smutny.gif)
\
17 sie 12:16
Jerzy:
f(x) = −lnx
17 sie 12:17
Jerzy:
Nie ... nie spełnia warunku: f(2) = 0.
17 sie 12:19
karty do gry : f(x) = −ln(x) + C1*x + C2
0 = 0 + C1 + C2
0 = −ln(2) + 2C1 + C2 = −ln(2) + C1
C1 = ln(2) , C2 = − ln(2)
f(x) = −ln(x) + ln(2)x − ln(2)
f(4) = ...
17 sie 12:23
Adamm: Jerzy, o stałej całkowania powinieneś zawsze pamiętać!
17 sie 12:29
piotr: f(x) = x log(2) − log(2 x)
17 sie 12:45
piotr: f(x) = x ln(2) − ln(2x)
17 sie 12:46