matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownania rozniczkowe
kam:
pomoze ktos rozwiazac takie zadanie? y'−3y/x=x
4
lnx
15 sie 18:44
azeta:
może klasycznie najpierw
y
y'−3
=0
x
a później uzmiennianie stałej
15 sie 20:19
Adamm:
1
1
∫
dy=∫3
dx
y
x
ln|y|=3ln|x|+c y=C*x
3
<− rozwiązanie równania jednorodnego y'=3C(x)x
2
+C'(x)*x
3
3C(x)x
2
+C'(x)*x
3
−3C(x)x
2
=x
4
lnx C'(x)=xlnx
1
1
C(x)=
x
2
lnx−
x
2
+D
2
4
1
1
y=
x
5
lnx−
x
5
+Dx
3
2
4
15 sie 22:29
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick