równoległobok
matma:
W równoległoboku przekątna o długości 10 dzieli kąt ostry równoległoboku
na dwa kąty 30o i 45o
Oblicz pole i obwód tego równoległoboku
14 sie 20:59
5-latek:
![rysunek](rys/133330.png)
Mysl dalej
14 sie 21:34
Mila:
![rysunek](rys/133331.png)
1) b=e
√2
|EC|=e
√3
e+e
√3=10
e*(
√3+1)=10 /*(
√3−1)
2e=10(
√3−1)
2)
e=5(
√3−1)
3)
b=5(
√3−1)*
√2
a=2e=10(
√3−1)
4)
obw=20*(
√3−1)+10*(
√3−1)=30(
√3−1)
5)
P= ..oblicz dalej sam
14 sie 21:47
5-latek: Witam
14 sie 21:49
Mila:
Dobry wieczór
14 sie 21:57
Eta:
![rysunek](rys/133332.png)
h+h
√3=10 ⇒ h(
√3+1)=10
h=5(√3−1)
P=h*10 =
50(√3−1) [j
2]
L=4h+2h
√2 = 2h(2+
√2) =
10(√3−1)(2+√2) [j]
14 sie 23:05
Mila:
Hej
Eta ![emotka](emots/1/wesoly.gif)
We wzorze na obwód opuściłam
√2.
Matma, chyba śpi.
4)
obw=20*(
√3−1)+10*(
√3−1)*
√2=10*(
√3−1)*(2+
√2)
14 sie 23:14
Eta: Witam
matma wrzuca zadania i ma .................
14 sie 23:17
5-latek: I ma rozwiazane
15 sie 11:15
: i na tym m.in. to forum polega
17 sie 18:16