proszę o rozwiązanie
Anna: Liczby
| | 3 | | 6 | |
3√2 +1 , |
| , |
| są kolejnymi wyrazami ciągu |
| | √2−1 | | 2−√2 | |
A) arytmetycznego B) geometrycznego C) rosnącego D) malejącego
jak to rozpoznać nie korzystając ze wzoru
14 sie 13:23
mat: 3√2+1, 3(√2+1)=3√2+3, 3(2+2√2)=6√2+6
14 sie 13:30
5-latek: | 6 | | 6(2+√2 | | 12+6√2 | |
| = |
| = |
| = 6+3√2= 3√2+6 |
| 2−√2 | | 2 | | 2 | |
a
1= 3
√2+1
a
2= 3
√2+3
a
3= 3
√2+6
Teraz po kolei sprawdzaj
14 sie 14:33
Anna: CZIĘKUJĘ
14 sie 16:20
Anna: dziękuję przepraszam że poprzednio z błędem
14 sie 16:21