pytanie
fąfelek: Co wstawić w ◯ zeby była prawda?
6◯3◯3=3
12 sie 21:20
Eta:
6+3 : 3=3
12 sie 21:29
Mariusz:
Eta a nawias nie jest potrzebny ?
12 sie 21:38
Mila:
(6+3):3=3
12 sie 21:47
Adamm: ale kto powiedział żeby wstawiać nawiasy?
12 sie 21:48
Metis: Pójdźmy dalej i zapytajmy o to kto powiedział, że mają być tam znaki działania
12 sie 21:51
fąfelek: tak, tam bez nawiasów niestety...
Pytanie takie dostałem na jednym z testów i mnie zaskoczyło bo wygląda prosto, a nie wymyśliłem
12 sie 22:17
Adamm: na jakim poziomie edukacji jesteś
12 sie 22:23
fąfelek: tzn to zadanie miało być ,,proste" ale jednak wlasnie nie +−
12 sie 22:29
fąfelek: na pewno nie jakas całka itd..
12 sie 22:29
Mila:
6+3−3!
12 sie 22:29
Adamm: co znaczy "co wstawić"
czy ma to być działanie
12 sie 22:38
fąfelek: no ta silnia na końcu niestety nie może być, tylko wstawić jakieś znaki w te pola
12 sie 22:41
fąfelek: Nie wiem ,,co wstawić" i czy to w ogóle ma być działanie
12 sie 22:44
fąfelek: w sumie naszedł mnie teraz taki pomysł
![](emots/2/zeby.gif)
6−3=3=3
12 sie 22:44
Mila:
Może napisz na jakim poziomie edukacji ma być?
To był jakiś konkurs?
12 sie 22:46
fąfelek: raczej testIQ przed pewnym kursem
12 sie 22:46
Mila:
Nawiasy i silnia to też są znaki używane w rachunkach.
12 sie 23:03
Mariusz:
Chodz o to że bez nawiasów równość z 12 sie 21:29
jest fałszywa
13 sie 19:58