ff
imie: wierzchołek paraboli y=x2+4x leży na prostej o równaniu
p mi wyszło −2 a q −3
odp −2 myslalem a poprawna to 2
jak licze delte i nie ma 3 znaku to podstawiam jedynke czy zero?
11 sie 14:12
Jerzy:
Leży na prostej: x = −2
11 sie 14:14
Jerzy:
A poza tym w tym zadaniu jest nieskończenie rozwiazań.
11 sie 14:15
Jerzy:
Natomiast jedynie prosta: x = − 2 jest osia symetrii wykresu tej paraboli.
11 sie 14:16
Antonni: Jak nie ma 3 znaku to wstawiamy zero
11 sie 18:45
imie: dzieki
11 sie 19:40
Eta:
Myślę,że jest to zadanie testowe
Napisz jakie masz proponowane odpowiedzi
11 sie 19:49
imie: y=x
y=2x poprawna
y=−4x
y=−x
11 sie 19:52
Jerzy:
To na przyszlosc pisz pelna tresc zadan.
11 sie 19:55
imie: ok
11 sie 19:57
Adamm: x=−4, y=−8
to współrzędne wierzchołka
podstaw x=−4 to każdego równania, by zobaczyć że tylko y=2x nam pasuje
11 sie 20:01
imie: to q wychodzi −4 a ta ujemna 8 to skąd
11 sie 20:13
Jerzy:
Co Ty Adamm wypisujesz ?
11 sie 20:26
Eta:
y
w=f(x
w) = (−2)
2+4*(−2)= −4
W(−2,−4) ∊
y=2x
Odp: druga
11 sie 20:29