12 | ||
log1227= 3log123 = 3log12 | = 3−6log122=a ⇒ log122=(3−a)/6 | |
4 |
log1216 | 4log122 | |||
log616= | = | = | ||
log126 | 1−log122 |
| 6 | 4(3−a) | |||||||||||||
= | /* | = | |||||||||||||
| 6 | a+3 |
log6(3) |
| ||||||||||||
a=log12(27)=3log12(3)=3* | =3* | ⇔ | |||||||||||
log6(12) | log6(6*2) |
log6(6)−log6(2) | ||
a=3* | ||
log6(6)+log6(2) |
1−log6(2) | ||
a=3* | ||
log6(2)+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |