dowód
koles: Mamy trójkąt równoramienny ABC gdzie BC = a, AB = AC = b, a > b. Symetralna BD jest równa b.
| | a | | a | | b | |
Wykaż ze (1+ |
| )( |
| − |
| )=1 |
| | b | | b | | a | |
7 sie 13:29
Saizou :
Jak symetralna może mieć długość?
7 sie 13:56
koles: No od punktu B do D , punkt D to punkt pzeciecia z bokiem.
7 sie 14:02
Saizou :
Symetralna to prosta prostopadła do danego odcinka przechodząca przez jego środek.
Napis porządnie to zadanie.
7 sie 14:10
flora: Wystarczy skorzystać z BD2=AB*BC−AD*CD
7 sie 14:22