| 4 | ||
|tgx+ctgx|= | ||
| √3 |
| 1 | 4 | |||
tgx+ | = | |||
| tgx | √3 |
| π | ||
t1= | ||
| 3 |
| π | ||
t2= | ale nie zgadzają się odpowiedzi i nie wiem jakie założenia na pewno x≠kπ | |
| 6 |
| 4tgx | −4tgx | |||
tg2x+1= | lub tg2x+1= | |||
| √3 | √3 |
| 4−2 | 4+2 | −4−2 | −4+2 | |||||
t1= | , t2= | , t3= | , t4= | |||||
| 2√3 | 2√3 | 2√3 | 2√3 |
| √3 | −√3 | |||
t1= | , t2=√3, t3=−√3, t4= | |||
| 3 | 3 |
| π | π | −π | −π | |||||
x= | +kπ, x= | +kπ, x= | +kπ, x= | +kπ | ||||
| 6 | 3 | 3 | 6 |
zrozumiałam