??
Robercik : Wiedząc, że P(A) oznacza prawdopodobieństwo zdarzenia A \subset \Omega oraz 4* P(A)−P(A')=1 .
Oblicz P(A)
4 sie 21:47
Robercik : A⊂Ω *
4 sie 21:48
karty do gry :
4 * P(A) − P(A') = 1
P(A) = 1 − P(A')
Rozwiąż powyższy układ równań.
4 sie 21:55
Robercik : niestety niewiele mi to pomogło
4 sie 22:18
karty do gry :
4x − y = 1
x = 1 − y
Wyznacz z tego układu równań x.
4 sie 22:20
Robercik : 1/2?
4 sie 22:24
karty do gry : nie
4 sie 22:27
Robercik : a jaki wynik?
4 sie 22:36
Adamm: 2/5
4 sie 22:46
Robercik :
4x=y+1
x=−y+1
?
4 sie 22:54
Michał:
P(A')=1−P(A)
4P(A)−1+P(A)=1
5P(A)=2
P(A)=2/5
5 sie 00:51