matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ssss
imie:
w(−2) = −(−2)
3
−(−2)
2
+2 = −(−8) − 4 +2 = 8−4+2= czemu jak pod X wstawiam −2 to przy x
3
zmieniam znak a przy x
2
nie? −x
3
−x
2
+2=
4 sie 14:30
Jerzy:
Bo (−2)
3
= −2*(−2)*(−2) = −8 , a z kolei: − (−8) = 8
4 sie 14:31