Określ
Pytający: Okresl zbiór wartości funkcji : f(x)= (sinx − cosx) (sinx+cos x)
Mam
3 sie 22:24
Pytający: Sinx i.cosx ∊<−1,1>
3 sie 22:30
Blee:
Wskazowka: cos(2x) = cos2x − sin2x
f(x) = −cos(2x)
3 sie 22:31
Pytający: Kwadrat różnicy a potem jedynka trygonometryczna ?
3 sie 22:32
Blee:
Popatrz na wskazowke. (Zamiast jedynki)
3 sie 22:36
Pytający: Jakieś naprowadzenie ?
3 sie 22:50
piotr: znasz wzory skróconego mnożenia i na cos2x ?
3 sie 22:51
Pytający: Możesz wyjaśnić ?
3 sie 22:57
Pytający: Podbijam
3 sie 23:14
Pytający:
f(x)= (sinx − cosx) (sinx+cos x) = sin2x−cos2x = −(cos2x−sin2x) = − cos(2x)
Zatem zbiór wartości to <−1,1>.
3 sie 23:19
Pytający: Dzięki Pytający
3 sie 23:28