zad
Sophie: Dla jakich wartości parametru m równanie x5+(1−2m)x3+(m2−1)=0
ma
a) 5 pierwiastków
B)dokładnie 3 pierw
c) tylko 1 pierwiastek
28 lip 23:33
Sophie:
28 lip 23:34
Sophie: proszę ktokolwiek ?
28 lip 23:41
Adamm: miałaś pochodne?
28 lip 23:46
Sophie: a) chyba m=1/2
b) x5+(1−2)*x3=0
x5−x3=0
x3](x2−1)=0
z tego mamy 3
28 lip 23:51
Sophie: tak
28 lip 23:51
Sophie: pochodna a potem x2=t
28 lip 23:55
Sophie: (m2−1)x=0 tam jest na początku
28 lip 23:56
Sophie: ?
28 lip 23:59
Sophie: ktokolwiek?
29 lip 00:00
29 lip 00:08
Sophie: dziena
29 lip 00:57
mat: czyli zapomniałaś o x−ksie, jednak to spora różnica!
29 lip 02:20