3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||
+ | + | + | + | + | |||||||
1*4 | 4*7 | 7*10 | 10*13 | 13*16 | 16*19 |
3 | 1 | 1 | |||
( | + | )+... | |||
4 | 1 | 7 |
3 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
n*(n+3) | n | n+3 |
4−1 | 7−4 | 19−16 | |||
+ | + ... + | = | |||
1*4 | 4*7 | 16*19 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
= 1 − | + | − | + ... − | + | − | = | ||||||
4 | 4 | 7 | 16 | 16 | 19 |
1 | 18 | |||
= 1 − | = | |||
19 | 19 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |