matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura czerwiec 2017
Eta:
http://www.tomaszgrebski.pl/infusions/pro_download_panel/download.php?did=535
27 lip 23:34
Eta:
http://www.tomaszgrebski.pl/infusions/pro_download_panel/download.php?did=536
27 lip 23:37
Eta:
zad 32 /
( podstawa) d=5x , x>0 P=0,5d
2
⇒ P=12,5x
2
z tw. Pitagorasa 4x
2
+9x
2
=26 ⇒ x
2
=2 P=12,5*2 =
25
j
2
27 lip 23:44
Eta:
2 sposób
zad14
6pkt ( rozszerzenie) Taki trapez składa się z trzech trójkatów równobocznych to: z trójkątów "ekierek" o kątach 30
o
,60
o
,90
o
mamy:
2
√
3
w ΔASE : |AE|=4
√
3
, |SE|=2
√
3
i w ΔOEF : |OE|=
r
3
2
√
3
to |SE|=|OE|+r ⇒
r+r=2
√
3
⇒ r(2
√
3
+3)=6
√
3
⇒
r
=12−6
√
3
3
zatem P
◯
= 36π(7−4
√
3
) [j
2
]
===================
P.S. A gdzie są "przyszli maturzyści? ( leżą by.....m na plażach ?
Pozdrawiam
28 lip 17:57
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick