hhh
hhh: Promień okręgu o równaniu x
2+y
2−6x+2y−6=0 ma długość
4
6
2
√2
prosze o dokladniejsze rozpisanie
jak to cos powstało: (x−3)²+(y+1)²=16
27 lip 19:37
mat: x2−6x+9=(x−3)2
y2+2y+1=(y+1)2
x2+y2−6x+2y−6=0
x2−6x +y2+2y −6=0
x2−6x+9+y2+2y+1 − 6 − 10=0
x2−6x+9+y2+2y+1=16
(x−3)2+(y+1)2=4&2, promien r=4
27 lip 19:39
Eta:
x
2+y
2+Ax+By+C=0
| | A | | B | |
S(a,b), a= |
| ,b= |
| ⇒S(3,−1) |
| | −2 | | −2 | |
r=
√a2+b2−C=
√32+(−1)2+6=
√16=4
27 lip 19:53
hhh: dzięki, to bardziej zrozumiale dla mnie
27 lip 20:01
Eta:
27 lip 20:30