q
kundelek: Co robie źle?
5! | | (2+3)! | | 2!+3! | | 2! | | 1 | |
| = |
| = |
| = |
| +1= |
| +1 |
3! | | 3! | | 3! | | 3! | | 3 | |
26 lip 16:31
Blee:
Bo 5! = 1*2*3*4*5
To tak jakbys zapisał 52 = (22 + 32) = 22 + 32
Kolejnosc wykonywania dzialan sie klania
26 lip 16:46
kundelek: serio nie jest tak, że 5
2=(2
2+3
2) ?
26 lip 16:49
Metis: A potrafisz myśleć?
22 = 2 * 2 = 4
32 = 3* 3 = 9
4 + 9 = 13
52 = 5 * 5 = 25 ...
26 lip 17:11
Jerzy:
Totalna porażka.Masz fundamentalne braki.
26 lip 17:27
zef: Aż oczy bolą
26 lip 17:56
kundelek: no ale przecież 25=13+12...
26 lip 18:35
eH: 25=13+12, to prawda, ale co ma piernik do wiatraka?
26 lip 18:49
5-latek: Do upieczenia piernika potrzeba mąki .
26 lip 18:55
kundelek: myślałem, że to takie ogólne prawo:
(a+b)
2=a
2+b
2
sin(a+b)=sin(a)+sin(b)
(n+m)!=n!+m! itd...
26 lip 19:03
kundelek: np (12+13)=12+13=25
26 lip 19:06
Jerzy:
Maciu ... nie graj w chu.a.
26 lip 19:11
kundelek: to jak mi wyjaśnisz twierdzenie pitagorasa?
czemu a2+b2=c2
26 lip 19:27
Benny: Zapytaj Pitagorasa.
26 lip 19:31
Pitagoras: Zostawcie Kundelka ma racje.
(a+b)2=a2+b2
w końcu ktoś obalił wzór skróconego mnożenia, polać mu !
26 lip 19:32
kundelek: ![](emots/3/figielek.gif)
no zobaczcie, że np (2+0)
2=2
2+0
2=4 i jest cacy
26 lip 19:37
kundelek: dzieki Pitagoras za wstawke
26 lip 19:38
eH: a zobacz teraz jeszcze raz to co napisał Ci wcześniej Metis
26 lip 19:39