Oblicz pole równoległoboku.
agata: wiedząc, że a=√8 , b=√27 , a sinα=45st, oblicz pole równoległoboku ze wzoru P=absinα
26 sty 20:42
rogal: P= 6√3 cm2
26 sty 20:46
agata: a mogę prosić o rozpisanie?
26 sty 20:48
rogal: oczywiście ,
| | √2 | | 6√12 | |
P=3√3*2√2*sin45=6√6* |
| = |
| =3√12=6√3 |
| | 2 | | 2 | |
26 sty 20:54
agata: dziekuję
26 sty 20:54
Eta:
P= 3√3*2√2*12√2 = 6√2
bo √2*√2= 2 i się skróci z 12
26 sty 20:58
agata: to jak w końcu?
26 sty 20:59
rogal:
26 sty 21:00
Eta:
Co jak?
Wyniki
rogala i moje są takie same ... czyli wszystko jest ok
26 sty 21:06
rogal: Eta


czy ty uważasz że 6
√3 = 6
√2
26 sty 22:51
A: Przepisz równanie rogala bo Eta coś pomieszała.
26 sty 23:02
Eta:
proste ,że
wkradł się chochlik

........ nie zauważyłam tego bo "wyłączyłam " mózg
27 sty 01:24