granica
olka: Czy dobrze liczę granice przy x dąącym do nieskończoności
| | x+1 | |
arcsin |
| =arcsin (1 + 1x)/(1 − 1x) |
| | x−1 | |
więc ta granica to arcsin(1)
22 lip 17:51
kochanus_niepospolitus:
dobrze
mogłaś także w taki sposób przekształcić ten ułamek:
| x+1 | | x−1 +2 | | 2 | |
| = |
| = 1 + |
| −> 1 |
| x−1 | | x−1 | | x−1 | |
22 lip 17:53
www: Coś mi tu nie pasuje
22 lip 17:55
Adamm: to nic nie wnosi
22 lip 18:04
Blee:
To że wyrażenie jest większe od 1 to jest oczywista oczywistość ale granica wyrażenia wynosi 1
22 lip 18:06