Help
s: Wyznacz wszystkie wartości parametru m , dla których równanie
2 4x − 6mx + (2m + 3)(m − 3) = 0
ma dwa różne rozwiązania rzeczywiste x 1 i x2 , przy czym x 1 < x2 , spełniające warunek
(4x 1 − 4x 2 − 1 )(4x 1 − 4x2 + 1) < 0.
22 lip 16:38
5-latek: Rowanie ktore tu zostalo zapisane nie moze miec dwoch miejsc zerowych
Zapisz to porzadnie
Rowniez 4x1= 4x albo 4x2= 8x
22 lip 16:45
s: wybacz kolego
22 lip 17:03
s: (4x1 − 4x2 −1)(4x1−4x2 + 1) <0
22 lip 17:06
s: m=144
22 lip 17:30
s:
22 lip 17:32