Zad
s: Dany jest wielomian 5 4 3 W (x) = x − x + nx + kx+ m . Wyznacz wszystkie wartości parametrów n
,k,m dla których reszta z dzielenia wielomianu W (x ) przez wielomian P(x ) = (x2 − 1)(x −
2) jest równa R (x ) = x − 4 .
22 lip 13:14
Benny: W(1)=R(1)
W(−1)=R(−1)
W(2)=R(2)
Masz układ 3 równań i 3 niewiadome.
22 lip 13:26
s: w(x)=x5−x4=nx3+kx+m
22 lip 13:34
s: tam jest − zamiast =
22 lip 13:35
s: znaczy +
22 lip 13:36
s: ok czaje
22 lip 13:39
s: m=−3
n=17/6
k=−17/6
22 lip 13:52
s:
22 lip 13:55
s:
22 lip 14:09
s: sprawdzi ktoś
22 lip 15:10
5-latek: A moze samemu w wolfranie sprzwdzic.takie piekne narzedzie .
22 lip 15:18
s: Też Cie lubie
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
dzięki
22 lip 15:20
s: Skąd jesteś 5−latek ?
22 lip 15:24
5-latek: To Ci moge powiedziec
Dolnoslaskie .
22 lip 15:31
5-latek: Zrob sobie filizanke goracej czekolady
![emotka](emots/1/kawa.gif)
naprawde pomaga . ja wlasnie pije
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
)
22 lip 15:35
s: Nie mam w domku
22 lip 15:37
5-latek: To skocz do Biedronki
22 lip 15:38
s: Dlaczego akurat Biedronka ? Nie wspieram zagranicznych rynków ,ale Polomarketu też nie mam w
dalekiej okolicy
22 lip 15:57