zad
s: Dla jakich wartości parametru a równanie |x + a| = 1 − ||x− 2|− 3| ma dokładnie 2
rozwiązania?
22 lip 10:42
s: Michał ?
22 lip 10:46
s:
22 lip 10:56
s: 5latek ?>
22 lip 10:56
5-latek: Slucham teraz koncertu z 2016r Iron Maiden .
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
)
Na rysuj wykres funkcji y= −||x−2|−3|+1
Potem narysuj y=|x| na tym samym rusynku i i zobacz jakie a nalezy dac aby byly dwa
rozwiazania
22 lip 11:05
s: Ja też słucham Iron Maiden
22 lip 11:18
kochanus_niepospolitus:
![rysunek](rys/133172.png)
jako bonus pokażę Ci jak narysować:
y = −||x−2|−3|+1
y=x−2
y=|x−2|
y=|x−2| −3
y=| |x−2| −3|
y = −||x−2|−3|
y = −||x−2|−3|+1
i czerwony wykres to jest to co 5−latek chciał abyś narysował
22 lip 11:21
22 lip 11:22
kochanus_niepospolitus:
z rysunku wynika, że dla a∊(−2;0) i dla a∊(4,6) będą dokładnie dwa rozwiązania (funkcje będą
miały dokładnie 2 punkty wspólne)
22 lip 11:22
s: dasz jakieś przykłady dla poćwiczenia ?
22 lip 11:57
s: takie z rozszerzenia
22 lip 11:57