granica
gandalf: oblicz granicę jednostronnne funkcji w pkt. xo i na tej podstawie ustal czy istnieje lom x−>xo
f(x) oraz narysuj wykres, ale wykres nie aż tak bardzo mi potrzebny
![emotka](emots/1/mruga.gif)
a) f(x) = /x−3/
2 / (x−3)
2 + 2 , xo =3
b) f(X) = x
3 −2x / /x/ , xo 0
/..../ to wartość bezwględna
21 lip 11:13
Blee:
Potrafisz liczyć?
Jeżeli tak to powiem Ci jak liczyć granice jednostronne.
Jeżeli nie, to najpierw to sobie powtórz a później wrócimy do tematu granic jednostronnych
21 lip 11:20
gandalf: możesz nie tracic czasu na odp ?
prosze Cię
nie pomagasz to nie komentuj
21 lip 11:23
Blee:
Chcę Ci pomoc. Nie chcę jednak Ci dać gotowca (na co jak widać liczysz) bo to NIE JEST pomocą.
Co z tego że dostaniesz gotowca jak nie będziesz tego rozumiał i analogicznego zadania (na
n'tej) poprawce nie zrobisz.
21 lip 11:31
Blee:
Masz gotowca:
a) granica lewostronny = granica przestronna = nieskończoność
b) granica lewostronny = 2 ; granica przestronna = −2
Wyciagasz wnioski z odpowiedzi
21 lip 11:47