zad
s: mam pytannie
czy jest możliwość zamiany podstawy logarytmu z liczbą logarytmowaną miejscami?
20 lip 20:19
5-latek: jest taka mozliwosc
20 lip 20:20
5-latek: Opierajac sie na definicji logarytmu i wlasnsciach poteg udowodnij twierdzenie
| | 1 | |
Jesli a i b ∊R + \{1} to |
| = logba |
| | logab | |
20 lip 20:23
s: pomoz
20 lip 20:35
s:
20 lip 20:38
s:
20 lip 20:38
s:
20 lip 20:38
s: Dzięki
20 lip 20:50
Jack:
przedstaw
logab jako logarytm o podstawie b
jest taki wzor na zmiane podstawy logarytmu
20 lip 21:35
Benny: f(x)=log
ax
a
f(x)=x
log
xa
f(x)=1
f(x)*log
xa=1
20 lip 22:27