matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz!
Igor:
g) 6!+8! / 8!−6!
20 lip 18:17
mat:
6!+8!
6!+6!*7*8
6!(1+7*8)
1+7*8
57
=
=
=
=
8!−6!
6!*7*8−6!
6!(7*8−1)
7*8−1
55
20 lip 18:22
Igor:
A sprowadź do wspólnego mianownika.
1
5
+
10!
11!
20 lip 18:34
mat:
1
5
1
5
+
=
+
10!
11!
10!
10!*11
11
5
=
+
10!*11
10!*11
11+5
=
10!*11
16
=
11!
20 lip 18:36
Igor:
Oki, dziękuje.
20 lip 18:39