d
jacek gnój: do wykresu funkcji f(x) = 0,5 x2 nalezy punkt
a) −2,4
b)−1,5
c)0; 0,5
d)2,25
o co tu chodzi w tym zadaniu
wiem ze odp to A i wciaz nie rozumiem
20 lip 13:27
Jerzy:
Żaden z podanych nie należy do wykresu tej funkcji
20 lip 13:36
jacek gnój: zle napisałem 0,5x
przepraszam
20 lip 13:38
Jack:
Dla x=−2
Zatem dla x=−2 to y=4
20 lip 14:40
5-latek: czesc
Jack ![emotka](emots/1/wesoly.gif)
W tym zadaniu kolego chodzi o to ze jesli dany punkt nalezy do wykresu funkcji to znaczy z e
spelnia rownanie tej funkcji
20 lip 14:46
Mila:
Jacek zmień nicka. Słowo "gnój" nie pasuje do naszego forum.
20 lip 15:42
jacek: jak każesz
20 lip 15:58
Mila:
No i pięknie
20 lip 15:59
Jack:
Cześć Krzysiu
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
Cześć Mila
20 lip 19:06
Mila:
Witaj Jack, czy już masz wakacje? Wszystko zaliczone?
20 lip 20:59
Jack: Wakacje mam od miesiaca
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
Niestety bedzie jeden wrzesien, no ale trudno sie mowi.
20 lip 21:34
Mila:
To odpocznij i do nauki. Powodzenia
20 lip 22:25