Napisz wzor funkcji liniowej do ktorej wykresu naleza punkty
myszka: a) A=(−2,7) B=(1,1)
b)A=(−√2,0) B=(3√2,16)
19 lip 15:49
ignite: y=ax+b
podstawiasz x i y:
{7=−2a+b
{1=1a+b
rozwiązujesz układ równań i gotowe
dalej sam\a
19 lip 15:55
myszka: cos mi nic nie wychodzi, wyszlo mi a=−2 i b=3
y=−2x+3
19 lip 15:56
ignite:
![rysunek](rys/133163.png)
{7=−2a+b
{1=1a+b
{7=−2a+1−a
{b=1−a
{6=−3a
{b=1−a
{a=−2
{b=3
Dobrze masz
19 lip 16:11
ignite: a ta kreska to przez przypadek jak coś
19 lip 16:11
5-latek: Zauwaz z e prawa strona tego rownania to wspolczynnik kierunkowy prostej (a)
19 lip 18:44