matematykaszkolna.pl
zbiór zadań matilc: Witajcie, jakie zbiory zadań z matematyki polecacie w przygotowaniach do egzaminu gimnazjalnego?
17 lip 15:08
matilc: ?
17 lip 20:24
Adamm: umiesz dodawać, mnożyć, potęgować? wiesz co to funkcja, przedział? to z tego co wiem wystarczy na tego typu egzamin
17 lip 20:28
Benny: + trochę geometrii
17 lip 20:29
Adamm: taka geometria jest prosta
17 lip 20:30
Adamm: to nie jest trudny egzamin, a od niego nic tak naprawdę nie zależy
17 lip 20:31
Benny: Jakieś tam punkty się za niego liczą do liceum.
17 lip 20:46
Adamm: tak, chciałem tylko powiedzieć że nie ma się czym przejmować najwięksi debile zdają egzamin gimnazjalny, jeśli o to się martwisz
17 lip 20:53
matilc: Kolego, ja jestem naprawdę dobry z matematyki ( już po maturze), ale szukam czegoś dla siostry , żeby mogła się do niego przygotować , zbiór może być trudny , nie ma problemu, ale żeby obejmował zagadnienia gimnazjum, bo chwilowo nie widzę sensu uczenia jej logiki ( sam jej do końca nie ogarniam , ale właśnie czymś tak pięknym byłem bombardowany na pierwszych lekcjach , przez co myślałem o zmienieniu profilu)
18 lip 09:23
matilc:
18 lip 21:06
azeta: ja jedynie kojarzę wydawnictwo Nowik, "Egzamin gimnazjalny". czy akurat przypadnie do gustu to nie wiem, kojarzy mi się, że dużo było tam dużo zabawy z liczbami, jakieś pierwiastki itepe. czy to polecam, to bym nie powiedział, raczej moja sugestia, bo nie wiem czy się to może przydać. może warto przygotować siostrę do jakiegoś konkursu przedmiotowego?
18 lip 21:53
matilc: Dzięki azeta , zbiór przejrzysty , podoba mi się, a jakieś inne propozycje ?
21 lip 22:25
Mila: Kalendarz gimnazjalisty.
21 lip 22:38