a to?
Man: Rozwiąż 4x+1x+9x+1x=275
13 lip 12:12
kochanus_niepospolitus:
2
t + 3
t = ....
1) dla t=1 2 + 3 = 5 = 1*5
2) dla t=2 4 + 9 = 15 = 3*5
3) dla t=3 8 +27 = 35 = 7*5
4) dla t=4 16+81 = 97
5) dla t=5 32+243 = 275 = 11*5
A jakby to matematycznie policzyć ... hmm ... szczerze mówiąc to nie wiem na tę chwilę
13 lip 12:24
Man: a nie tak samo jak poprzednie?
13 lip 12:26
Jerzy:
To typowe zadania na spostrzegawczość, a nie stosowanie klasycznych metod.
13 lip 12:28
kochanus_niepospolitus:
Jerzy .... nie wiem jak Ty, ale ja właśnie nie widzę nic co tutaj można by było zrobić aby
ładnie wyszedł wynik
13 lip 12:34
Jerzy:
Ja też nie widzę lepszej metody jak ta, którą zaproponowałeś.
13 lip 12:36
Man: To rozwiązanie jest poprawne
13 lip 12:37