matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie wykladnicze
5-latek:
mam jeszcze jedno rownanie
13
3
x
+2
x
=
2
x
4
13
3
x
=
*2
x
−2
x
4
13
3
x
= 2
x
(
−1)
4
9
3
x
= 2
x
*
4
3
x
9
=
2
x
4
3
3
(
)
x
= (
)
2
2
2
x=2
13 lip 10:31
Jerzy:
13 lip 10:32
5-latek:
OK
13 lip 10:32