matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice
frajer123:
lim n−>
∞
(n*
√
n
2
+4
−n
2
)
12 lip 19:26
Adamm:
n
2
+4−n
2
n*
√
n
2
+4
−n
2
=n*(
√
n
2
+4
−n)=n*
=
√
n
2
+4
+n
4n
=
→2
√
n
2
+4
+n
12 lip 19:29
'Leszek:
Nalezy pomnozyc i podzielic podane wyrazenie przez : ( n*
√
n
2
+4
+ n
2
)
12 lip 19:30