Oblicz
Xyz: 3/√3−1 wynik to 3√3−3/2 ?
12 lip 18:10
Jerzy:
Znak +
12 lip 18:12
Xyz: dlaczego ?
12 lip 18:13
Blee:
Bo mnozysz licznik i mianownik przez √3 +1
12 lip 18:17
Xyz: no tak błąd w zapisie
12 lip 18:18
Mila:
| | 3*(√3+1) | | 3*(√3+1) | |
= |
| = |
| |
| | 3−1 | | 2 | |
12 lip 19:07
Xyz: Dzięki wam bardzo

Oblicz xy
−2−4/5z
−1 dla x=3,(3) , y=0,(5) i z=0,(9).
Mogłabyś Mila wyjaśnic ?
12 lip 19:15
Mila:
z=1
| | 10 | | 9 | | 4 | | 10 | | 81 | | 4 | |
w= |
| *( |
| )2− |
| *1= |
| * |
| − |
| = |
| | 3 | | 5 | | 5 | | 3 | | 25 | | 5 | |
12 lip 19:21
Xyz: Milu dlaczego tam jest z=1 ?
12 lip 19:44
Xyz: już wiem ,bo 9/9 to 1
12 lip 19:53
Mila:
Tak.
12 lip 20:04