Oblicz
Xyz: Oblicz
(2−√2do 3 )3
12 lip 16:40
Xyz: Milo proszę
12 lip 16:55
Blee:
Wzory skróconego mnozenia się klaniana
12 lip 16:56
Blee:
(a−b)3 = a3 − 3a2b + 3ab2 − b3
12 lip 16:58
Xyz: (√7stopnia3−√3stopnia3)(√49stopnia3+√21+√9stopnia3) =
=124 i nie wiem czy dobrze
12 lip 17:01
Blee:
Tu masz wzór skróconego mnozenia:
(a3 − b3) = (a−b)(a2 + a−b + b2)
Na przyszłość −−− pisząc p3 {7} zamiast p {7} (oczywiscie bez spacji) napiszesz pierwiastek
trzeciego stopnia 3√7
12 lip 17:16
Adamm: a3−b3=(a−b)(a2+ab+b2)
12 lip 17:17
Mila:
(2−√2)3 taki przykład?
12 lip 19:23
Mila:
Czy taki:
(2−√23)3
12 lip 19:26