Rownanie wykladnicze
5-latek: Rozwiaz rownanie
czy moge to zapisac tak?
U{3
0}{3
1/2)
4x2= (3
2)
−2x3
(3
−1/2)
4x
2= 3
−4x3
3
−2x2= 3
−4x3
4x
3−2x
2=0
| | 1 | |
2x2(2x−1)=0 to x=0 lub x= |
| |
| | 2 | |
12 lip 09:23
Jerzy:
Cześć
| | 1 | |
Po co tak kombinujesz ? |
| = 3−1/2 |
| | √3 | |
12 lip 09:26
Jerzy:
a .... widzę , że masz to , ale okrężną drogą.
12 lip 09:27
Jerzy:
I masz błąd w przedostatniej linijce.
12 lip 09:29
Jerzy:
a nie .... dobrze
12 lip 09:30
5-latek: WItaj

Dzieki
12 lip 09:33
Xyz: Masz podobne zadania z rownań wykładniczych ? 5−latek ?
12 lip 16:46
12 lip 20:25